Chancellery - Buenos Aires
This project was design for a competition in 2010, in which I participated as part of the designing team for Labake and Associates. The competition consisted in designing a contiguous building for the chancellery in the city of Buenos Aires.
BASAVILBASO STREET FACADE
The new building was going to serve all administrative related  programs and accommodate the offices while the old one was  going to take care of the events. 
GROUND FLOOR
VENTILATION SCHEME AND BASAVILBASO STREET SECTION
CONNECTION BETWEEN OLD  AND NEW BUILDING THROUGH THE PLAZA

The space between both buildings had  to remain as a plaza and provide a connection  among buildings. The new construction location  was on a corner with adjacent buildings around.  The terrain had an considerable difference of height that the project had to deal with. 
BASAVILBASO STREET VIEW
The proposal generates a central core of  offices surrounded by a transparent, detach  and independent skin that allows all floors  to be connected with the rest of the building and the ground floor, visually and spatially.  
The ground floor would have a garden to which the rest of the floors ventilate.  
Each floor would have a hole in a different position as the previous floor, through which the connection is going to happen, all holes  together form a chimney that goes through  all the building. 

Each floor has an expansion attached to the opening. This ventilation, plus regulating the opening and closing of the windows would reduce the  consumption of air conditioning during the  summer and would generate a greenhouse effect during the winter reducing the use of heating. 

 

You may also like

Back to Top